Նախաճաշին պետք է խուսափել սուրճից, ասել է գաստրոէնտերոլոգ Եվգենյա Զարուբինան։ Բժիշկը gazeta.ru-ին տված հարցազրույցում զգուշացրել է խուսափել որոշ հանրաճանաչ մթերքներ և ըմպելիքներ օգտագործելուց։Բժիշկը մարդկանց հորդորել է սուրճ չխմել դատարկ ստամոքսին, քանի որ ըմպելիքը գրգռում է լորձաթաղանթը։ Սուրճը կարող է նաև այրոց առաջացնել որոշ մարդկանց մոտ և առաջացնել ծանրության զգացում։ Շատ հյութեր նույն բացասական ազդեցությունն ունեն աղեստամոքսային տրակտի վրա, հավելել է մասնագետը։ Առավոտյան պարզ ածխաջրեր ուտելը արյան մեջ գլյուկոզայի բարձրացում է հրահրում, ավելացրել է բժիշկը։ Հետևաբար, նախաճաշին չի կարելի սպիտակ հաց ուտել։
«Բանջարեղենն ու մրգերը նույնպես ավելի լավ է դատարկ ստամոքսին չուտել։ Դրանց մեծ մասն առաջացնում են ստամոքսի լորձաթաղանթի գրգռում»,-ասել է մասնագետը։